“Lectia de basme” a ajuns vineri la final.
Lecturile publice desfasurate in prima saptamana a lunii octombrie au fost imbratisate atat de
cadrele didactice din cele trei scoli (Sc. gimn. Regele Mihai I, Sc. gimn. Ferdinand I si Sc. gimn. 117), cat si
de copii. Intalnirea lor cu Stan Bolovan si Praslea cel Voinic a fost interesanta si speram noi, benefica.
Ideea acestui proiect a venit in urma succesului campaniei “Avem si noi SuperEroi”, unde s-a
descoperit nevoia copiilor de a cunoaste si recunoaste personajele din basmele romanesti , ale caror
trasaturi spirituale au un impact mare asupra sistemului lor de valori.
Feedback-ul pozitiv primit si de aceasta data ne da increderea necesara pentru a merge mai
departe in procesul de revitalizare a basmului romanesc prin cat mai multe evenimente de acest gen.
Mulțumim Administrației Fondului Cultural Național pentru sustinerea financiara, școlilor
partenere și copiilor, care rămân ingredientul magic al muncii noastre!
Fotografii si mai multe detalii despre “Lectia de basme” puteti gasi si pe pagina noastra de Facebook: Avem si noi Super EROI!
“Lectia de basme” s-a predat astazi la Scoala gimnaziala Ferdinand I. Sala de festivitati a fost plina de copii entuziasti, care ne-au confirmat inca o data necesitatea realizarii acestui tip de evenimente.
Proiectul cultural “Lectia de basme” isi incheie sesiunea lecturilor publice vineri, 4 octombrie, la Scoala gimnaziala nr. 117, ora 11:30. In cadrul lecturii, copiii vor face cunostinta cu “Praslea cel Voinic”, “Fat-Frumos si fata lui Ros-Imparat” si “Stan Bolovan”, iar la final vor primi DVD-uri cu basmele inregistrate si produse personalizate cu SuperEroi.
Proiectul beneficiaza de finantare nerambursabila din partea Administratiei Fondului Cultural National(AFCN) si a fost initiat in urma succesului campaniei „Avem si noi SuperEroi”.
Imagini "Lectia de basme" - Scoala Ferdinand I
Asociatia pentru Promovarea Istoriei Romaniei (A.P.I.R) anunta a doua sesiune de lecturi publice din cadrul proiectului “Lectia de Basme”, finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).
Proiectul a fost demarat la inceputul acestei saptamani la Scoala gimnaziala Regele Mihai I. Intalnirea micutilor cu personajele de basm a fost interesanta pentru ambele parti, s-a organizat o sesiune de intrebari si raspunsuri, iar toti cei peste 200 de elevi prezenti au fost premiati cu CD-uri cu inregistrari ale basmelor si produse cu SuperEroi.
Povestile continua joi, 3 octombrie, la Scoala gimnaziala Ferdinand I, ora 11:00.
Imagini "Lectia de basme" - Scoala Regele Mihai I
Asociatia pentru Promovarea Istoriei Romaniei (A.P.I.R) da startul lecturilor publice din cadrul proiectului “Lectia de Basme”, finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN). Prima sesiune de lecturi, care va cuprinde basmele “Praslea cel Voinic si merele de aur”, “Fat-Frumos si fata lui Ros-Imparat” si “Stan Bolovan” va avea loc marti, 1 octombrie, la Scoala gimnaziala Regele Mihai I, ora 11:30. Lecturile publice reprezinta un proces initiatic in cunoasterea valorilor culturale si traditionale romanesti, o forma de expresie culturala a simbolurilor nationale. Evenimentul presupune citirea si interpretarea basmelor intr-o maniera in care sa stimuleze imaginatia copiilor si sa contribuie la patrunderea lor intr-un univers cultural diferit de ceea ce privesc sau asculta la TV. La finalul sesiunii, copiii vor primi DVD-uri cu inregistrarile basmelor si produse personalizate cu SuperEroi.
Asociatia pentru Promovarea Istoriei Romaniei (A.P.I.R) organizeaza proiectul cultural „Lectia de basme”, in perioada 01 – 04 octombrie 2013. „Lectia de basme” este o sesiune de lecturi publice, care cuprinde basmele „Praslea cel Voinic si merele de Aur”, „Fat-Frumos si fata lui Ros-Imparat” si „Stan Bolovan”, citite si interpretate de tineri actori. Durata evenimentului este 60 de minute si este gandit intr-o forma interactiva si usor de asimilat pentru copii. Proiectul beneficiaza de finantare nerambursabila din partea Administratiei Fondului Cultural National (AFCN) si a fost initiat in urma succesului campaniei „Avem si noi SuperEroi”. „Avem si noi SuperEroi” este cea mai importanta campanie A.P.I.R, lansata in anul 2011 si derulata in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Tineretului, Cercetarii si Sportului. In cadrul campaniei s-a descoperit nevoia copiilor de a cunoaste si recunoaste personajele din basmele romanesti , ale caror trasaturi spirituale au un impact mare asupra sistemului lor de valori. Caravana „Avem si noi SuperEroi” in scolile din Capitala a fost primita cu entuziasm si a condus la dorinta de a relua aceste actiuni. „Lectia de basme” isi propune incurajarea si orientarea copiilor spre lumea basmelor romanesti. Lecturile publice reprezinta un proces initiatic in cunoasterea valorilor culturale si traditionale romanesti, o forma de expresie culturala a simbolurilor nationale. Proiectul invita copiii la un tip de lectura nou, in care le este stimulata imaginatia, iar folosirea actorilor in acest proces genereaza un impact ridicat, deoarece accentueaza trasaturile personajelor si ii mobilizeaza asupra unei cauze comune. Evenimentul se va derula in parteneriat cu trei scoli bucurestene: Scoala gimnaziala Regele Mihai I (01 oct, Ora 11:30), Scoala Ferdinand I (03 oct, Ora 11:00) si Scoala gimnaziala 117 (04 oct, Ora 11:30), la care sunt asteptati peste 300 de elevi din ciclul primar si gimnazial, cadre didactice si parinti. La finalul sesiunilor, copiii vor primi DVD-uri cu basmele inregistrate, iar cei mai activi dintre ei vor fi premiati cu produse personalizate cu SuperEroi. Va asteptam sa fiti alaturi de noi la revitalizarea basmului romanesc!
Proiectul de educatie culturala “Lectia de basme” al Asociatiei pentru Promovarea Istoriei Romaniei si finantat de Administratia Fondului Cultural National a incheiat o noua etapa in procesul de implementare. Dupa selectarea actorilor naratori si a regizorului au fost semnate acordurile de colaborare cu trei scoli bucurestene:
Lecturile publice vor avea loc in prima saptamana din octombrie, respectiv in zilele de 01 oct – Sc. Regele Mihai I, 03 oct - Sc Feridinand I si 04 oct - Sc 117. “Lectia de basme” va fi sustinuta de 4 tineri si talentati actori, care vor revitaliza cultura populara romaneasca prin promovarea basmului popular, intr-un context cultural urban. La evenimente sunt asteptati peste 300 de elevi din ciclul primar si gimnazial, cadre didactice si parinti.
Proiectul cultural “Lectia de basme” incepe sa prinda forma si sa bifeze cu succes tot calendarul de activitati. Prima etapa in procesul de implementare a proiectului o reprezinta identificarea si selectarea actorilor naratori si a regizorului. Castingul de selectie anuntat la inceputul lunii trecute si-a ales castigatorii si astfel, patru tineri actori talentati si experimentati, coordonati de un regizor vor facilita accesul elevilor la universul basmelor romanesti in prima saptamana a lunii octombrie. A doua etapa in acest proces o reprezinta alegerea basmelor si pregatirea sesiunilor de lectura. „Praslea cel Voinic si merele de aur”, „Fat-Frumos si fata lui Ros-Imparat” si „Stan Bolovan” sunt cele trei basme alese pentru a-I initia pe copii intr-un univers cultural diferit si prea putin cunoscut de ei. Ultimele doua etape ale proiectului “Lectia de basme” constau in contactarea unitatilor de invatamant, incheierea parteneriatelor de colaborare si sustinerea lecturilor publice in scoli. Lumea basmelor romanesti este tot mai aproape de a fi (re)descoperita!
Asociatia pentru Promovarea Istoriei Romaniei, prin S.C. Ecart Concept S.R.L organizeaza un casting de selectie a patru actori si a unui regizor, pentru realizarea proiectului cultural “Lectia de Basme”, finantat de Administratia Fondului Cultural National. “Lectia de basme” este un proiect de lectura publica prin care se urmareste promovarea educatiei culturale in randul elevilor, prin facilitarea accesului acestora la basmele populare romanesti. Folosirea actorilor in cadrul acestui eveniment genereaza un impact ridicat si ajuta la accentuarea trasaturilor personajelor si a simbolurilor culturale romanesti. Castingul va avea loc luni, 10 iunie 2013, ora 13:00, la sediul A.P.I.R din B-dul Alexandru Ioan Cuza, nr. 21, sector 1, Bucuresti. Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la 021.315.06.02!
Asociatia pentru Promovarea Istoriei Romaniei (A.P.I.R) este unul dintre beneficiarii fondurilor nerambursabile acordate de Administratia Fondului Cultural National pentru proiecte culturale. „Lectia de basme” este un proiect incadrat in aria educatie culturala si presupune o sesiune de lecturi publice care va cuprinde 3 basme, citite si interpretate de tineri actori. Durata evenimentului este 60 de minute si este gandit intr-o forma interactiva si usor de asimilat pentru copii. Ideea proiectului s-a nascut in urma succesului campaniei „Avem si noi SuperEroi”. „Avem si noi SuperEroi” este cea mai importanta campanie A.P.I.R, lansata in anul 2011 si derulata in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Tineretului, Cercetarii si Sportului. In cadrul campaniei s-a descoperit nevoia copiilor de a cunoaste si recunoaste personajele din basmele romanesti , ale caror trasaturi spirituale au un impact mare asupra sistemului lor de valori. Caravana „Avem si noi SuperEroi” in scolile din Capitala a fost primita cu entuziasm si a condus la dorinta de a relua aceste actiuni. „Lectia de basme” isi propune incurajarea si orientarea copiilor spre lumea basmelor romanesti. Lecturile publice reprezinta un proces initiatic in cunoasterea valorilor culturale si traditionale romanesti, o forma de expresie culturala a simbolurilor nationale. Proiectul invita copiii la un tip de lectura nou, in care le este stimulata imaginatia, iar folosirea actorilor in acest proces genereaza un impact ridicat, deoarece accentueaza trasaturile personajelor si ii mobilizeaza asupra unei cauze comune. La finalul sesiunilor, copiii vor primi DVD-uri cu basmele inregistrate, iar cei mai activi dintre ei vor fi premiati cu produse personalizate cu SuperEroi. Va asteptam sa fiti alaturi de noi la revitalizarea basmului romanesc!
Avem și noi SuperEroii și vrem să-i aducem mai aproape de voi! Ca atare, weekendul acesta
scoatem SuperEroii la mall. Spectacolul de teatru prin care povestea lui Greuceanu prinde viață iese
pentru trei zile din școli și ajunge în librăriile Diverta din trei mall-uri bucureștene.
Dacă vreți să-l cunoașteți pe Greuceanu, dacă vreți să luați parte la aventurile lui și să-l susțineți în lupta cu zmeii, vă așteptăm în librăriile Diverta din cele trei locații. La final, cei mai curajoși dintre voi vor fi răsplătiți cu premii de adevărați SuperEroi.
Și nu vă chinuiți să aduceți cu voi cărțile de povești,
pentru că în magazinele Diverta din șapte locații din București,
de săptămâna aceasta veți putea găsi standurile speciale ale
SuperEroilor de unde vă puteți aproviziona cu tot ce doriți:
cărți de povești și cărți de colorat, seturi de culori și acuarele,
tricouri cu Supereroii tăi, penare, puzzle-uri și multe altele.
Vă așteptăm în weekend să ne bucurăm împreună de
izbânda lui Greuceanu. Spectacolul este gratuit, voi veniți doar
cu voia bună.
Găsește diferența este un joc conceput special pentru testarea atenției. Ne dorim să ajungeți să-i cunoașteți foarte bine pe Supereroi așa că nu trebuie decât să vă concentrați și să găsiți cele 10 diferențe care-i opresc pe Eroi să devină Supereroi.
Deși imaginile sunt aproape identice lipsesc anumite lucruri care împiedică personajele să-și continue aventura. Ne bazăm pe voi că îi veți ajuta să treacă și peste acest obstacol.
Așa cum v-am promis Superajutoarele lui Harap-Alb prind încet, încet viață. Vă prezentăm prima bandă desenată care ilustrează Poveste lui Flămânzilă, o poveste plină de haz și peripeții.
Flămânzilă denumit și “foametea” sau „sac fără fund a fost” reprezină un ajutor prețios pentru Supereroul Harap-Alb, după cum veți vedea.
Dacă v-am făcut curioși atunci vă îndemnăm cu mare drag să citiți povestea lui, pe care o găsiți în secțiunea Benzi Desenate sau în revista Doxi, partenerul nostru în campania “Avem și noi Supereroi”
Prima aplicație cu Supereroii voștri preferați este disponibilă pentru IOS și în curând va fii disponibilă și pentru Android.Puzzle-ul Avem și noi Supereroi așteaptă să fie descărcat și să vă umple cât mai frumos timpul liber.
Diferitele teme și nivele de dificultate sunt gata să fie descifrate! Click, click!
V-am mai pregătit o supriză. Cele mai indrăgite personaje din basmele românești sunt disponibile acum sub formă de wallpaper. Gata să te însoțească peste tot și să-ți pună zâmbetul pe buze la fiecare click, Supereroii noștri așteaptă nerăbdători să apeși butonul de download!
A venit și momentul îndelung cerut, discutat si așteptat al apariției Super-benzilor desenate! Greuceanu, Făt-Frumos sau Ileana Cosânzeana vor prinde viață într-o colecție veselă și plină de acțiune.
Vei avea parte de multă aventură, bucurie și tristețe, dar și de multe suprize. Tot ce mai rămâne de făcut este să mai ai puțină...răbdare!
Lucrurile mărunte ne fac viața mai frumoasă, iar detaliile ne ajută să construim esențialul. V-am pregătit un joc în care trebuie să vă concentrați și să vă îndreptați întreaga atenție asupra celor mai mici detalii. În pozele de mai jos lipsesc lucruri mai mult sau mai puțin importante.
În pozele de mai jos lipsesc lucruri mai mult sau mai puțin importante. Trebuie să găsiți 10 diferențe și să-i ajutați pe Supereroi să fie întru totul pregătiți pentru aventură!
Ce este pătrat, sofisticat, complicat, divizat și distractiv? Ati ghiciiiit, este Super Puzzle.
Personaje sau peisaje, forțe ale Binelui sau ale Răului, mai simplu sau mai complicat, toate sunt pregătite pentru voi! Și acum...START!!!
Campania „Avem şi noi supereroi” v-a mai pregătit o nouă surpriză: o carte audio online, care conţine cele mai frumoase basme ale copilăriei.
Primul episod din povestea lui Greuceanu a aparut! Asculta povestea
Blogul a fost lansat în data de 06 august 2012, dându-le ocazia supereroilor să îşi spun poveştile şi aici! Vrei să citeşti despre modul în care au apărut şi cum au făcut faţă procesului continuu de modernizare?Atunci te aşteptăm să le urmareşti blogul, pentru că în fiecare zi va apărea o nouă poveste despre unul dintre personaje.Ghiceşti cine urmează?
Câți dintre noi nu ne-am imaginat cum arata acest erou al copilăriei? Să fie oare așa cum ni l-am imaginat noi, cei de aici? Vezi supereroul!
Pentru ca azi este ziua tuturor copiilor, a celor de ieri, de azi si de maine.... noi cei de la APIR, nu putem decat sa va spunem: Aveti si voi super-eroi, bucurati-va de ei! Azi trebuie sa curga rauri cu ciocolata si sa creasca bomboane in copaci!